4 landen

4 landen

Een lange prachtige tocht van Izki tot de luchthaven van Muscat. Problemen bij het inchecken.

Ochtendafscheid van Jakub die mij zo goed ontvangen heeft met nog allerlei kadootjes. Een goede man met een eenvoudige inkomen. Een Omaanse moslim heeft de plicht zijn familie en gasten goed te verzorgen.

Je ziet wie hier de baas is (wil zijn):

Een pitstop onderweg in een prachtig huis met fruit en dadels (met saus en amandel/kokosmengeling). Je eet een dadel als volgt: de pit eruit pitsen, de dadel kleeft aan je vingertop, dippen in het sausje en dan in de notenmengeling: heerlijk!


Een tocht van 120 km langs de autostrade met de hele pechstrook voor mezelf. Fluovestje aan, hoge versnelling, fietsen van 10u30 tot 19u met pauzes. Dit in een prachtige omgeving met ondergaande zon.


Overal worden grote dure moskees gebouwd. Wat een verschil met West-Europa:





Dan problemen bij de luchthaven. Op 23u10 had ik normaal mijn vlucht naar India. Ik mocht van het immigratiebureau niet mee! Ik had geen retourvlucht geboekt omwille van mijn manier van reizen. Ze lieten mij, ondanks aandringen, niet door. Alles wat mooi ingepakt dus er zat niet anders op dan de fiets weer uitpakken en monteren. Dan fietsen naar een hotel op zo'n 15 km, in slaap om 2u.

De dag erna alles even op een rij gezet. Deze reisagent Manu van reisbureau Fayeda heeft me zeer goed geholpen: herboeking, alle informatie, terugvlucht vanuit Kathmandu etc. Bedankt!
Hopelijk vlieg ik straks middernacht naar Ahmadabad.


Indisch eten want hier zijn enorme Indische gemeenschappen: spicy en lekker:



Morgen (hopelijk) India !




Een machtige warme gastvrije en traditionele dag In Oman !

2 Spaanse fietsers (Madrid en Barcelona) die ik ontmoette in dit hotel. De enige die ik tegenkwam in heel de trip !


Mijn linker bagagedrager vooraan brak. Enkele techniekers uit Bangladesh losten het zo op. Bleek maar een tijdelijke oplossing te zijn. Bij mijn volgende gastheer hebben we ijzerdraad gebruikt:



Zomaar onderweg. Als fietser kan je dit doen in een oogwenk:


Een speciaal zicht, vond ik:


Een oude ruïne aan een Wadi door de Engelsen vernietigd tijdens een oorlog in de jaren 50:

Het is niet te geloven. Overal mag je aanschuiven, meeêten, slapen...In deze wadi heb ik verder met mijn handen (rechts! Weet je waarom?) verder leren eten. Een Wadi is dus een plaats waar bij regen water blijft staan door overstroming.








Gewoon ergens onderweg:

De Engelse leraar (2de van rechts) vertelde mij alles over de wadi, de ruïne, zijn leerlingen die examen hadden.. Zomaar ergens op straat na mijn reactie op een jongetjes dat wuifde.

Oman is groot:

Even stoppen aan een poort om te drinken en ja... Kip en rijst met dakarbeiders uit Bangladesh:

Bij de Omaanse eigenaar in zijn gastenkamer:

Dit leek pas nieuw en speciaal voor mij gemaakt: een short cut.


Dit vond ik wel een leuke: deze 2 stonden onmiddellijk achter elkaar:

Snappie?

Een magnifieke fietstocht met prachtige zichten en avondlicht:

Daar is de luchthaven: Muscat.



Aan een tankstation, snel snel getrokken:

Zomaar met een Omaan gepraat op straat en weer die grote gastvrijheid: avondeten, bed, ontbijt:

Even bij zijn vrienden op bezoek die een winkeltje geopend hadden aan een moskee:

En dit was wel ongelooflijk. Jakub (gastheer) bracht me naar een tradiotineel trouwritueel waarbij de man ingewijd werd en het slot ontsloten werd voor hem en zijn vrouw. Kijk zelf maar:


Alle mannen, in witte gewaden, groeten elkaar (en mij). Voor dit soort ontmoetingen en familiale bijeenkomsten onder mannen worden dit soort van "woonkamers" gebouwd.






Ik zat daar dus rustig maar overweldigd door dit totaal nieuwe en werd door de familiegroep volledig geaccepteerd. Ik kon vrij foto's en video's maken. Dit is een ware verrijking geweest voor mij !






Na de ceremonie met een hoge geestelijke leider wordt er in groepjes fruit gegeten (teken van een vruchtbaar huwelijk?):