4 landen

4 landen

Op safari !

Op safari !
Ongelooflijk maar waar: door mijn fietsoponthoud ben ik plots op safari gegaan. Een immens oud natuurgebied waar heel wat wilde dieren leven. 3,5 u lang zijn we met zessen in een jeep voortgehost in dit gebied.

Mooie dingen te zien ja, specifieke wintervegetatie en veel fauna zoals je onder kan zien. Gek was wel dat de hele bende (meer dan 10 volle wagens) vooral op zoek was naar een ding: het zien van een tijger. En ja, na heel wat rondjes maken, langdurig stilstaan en turen was het dan zover. Een kreet, iemand rekt zich en als een siddering ging dit door heel de groep. 
Foto’s maken, het kon niet op. De tijger bewoog eens naar een andere plaats en opnieuw stoof elke jeep en wagen door het stof naar een mogelijke nog betere zichtlocatie. Al de rest van dit mooi park verdween uit het vizier. Best grappig.

Mijn eerste safari heeft me alleszins niet zo getroffen dan de vele mooie momenten van Dubai tot hier.

Veel kijkplezier:












Een heel andere dagindeling voor dit deel van India

Hoe dat één namiddag (gisteren) alles kan veranderen. Door de onveiligheid hier en zeker verderop in Uttar Pradesh (NO, tegen Nepal) pak ik het nu voor dit deel van India heel anders aan. Vanaf nu een paar dagen treinen en bezoeken.

Dit is de eerste maal in al mijn tochten van 1997 tot nu dat ik de fiets aan de kant moet zetten want ik heb geen zin om 500 km langs drukke wegen en autostrades af te leggen, dat is niet echt de bedoeling. India was juist mooi langs kleine wegen en vele dorpjes en in de historische sites in de steden. Dat risico hier nemen heeft geen zin.

Deze namiddag ga ik op "safari": met een jeep door een immens wildpark rijden gedurende 3u (1500 roepies of 22€). De prijzen blijven goedkoop hier. Morgen een trein in zo'n typisch koloniaal maar nu wat chaotisch station naar Agra (in de buurt van de Tai Mahal.).